.
no
no

Listopadowa zupa krem dyniowo-brokułowa z grzankami

Brak komentarzy
Zupa krem dyniowo - brokułowa, bardzo prosta w wykonaniu, smaczna i zdrowa. Idealna rozgrzewka na ponurą listopadową pogodę.

Składniki:
- pół małej dyni Hokkaido (może być ze skórką)
- brokuł - kilka różyczek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka zmielonych nasion chia
- szczypta soli, inne dozwolone przyprawy
- 500ml wrzątku lub rosołu

+ grzanki z bułeczek brokułowych - tutaj przepis

Sposób przygotowania:
Dynię kroimy na nieduże kawałki. Zmielone nasiona chia zalewamy kilkoma łyżkami wody i odstawiamy. W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią kawałki dyni, dusimy pod przykryciem kilka minut, dorzucamy brokuły, dusimy wszystko razem 2-3 minuty. Następnie zalewamy warzywa wrzątkiem lub gorącym rosołem i gotujemy do miękkości. Następnie zupkę blendujemy, dodajemy powstały kisiel z nasion chia i mieszamy. Przed podaniem posypujemy chrupiącymi grzankami.

Smacznego!

author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Zachęcam do zamieszczania w komentarzach swoich doświadczeń na temat poruszanych zagadnień i alergii. Proszę nie umieszczać linków do stron komercyjnych, usuwam także komentarze z "lokowaniem" produktów ;-) Ze względu na częste próby uskuteczniania darmowej reklamy w komentarzach, komentarze są publikowane po sprawdzeniu treści - zwykle w ciągu 1-2 dni.

no
no